keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Swiss Cuisine Part II

Vielä, kun talvea on edes hiukan jäljellä, oli kokeiltava valmistaa toista sveitsiläistä talviherkkua, röstiä. Joku voisi tituleerata röstiperunoita jopa Sveitsin kansallisruoaksi, mutta ranskankielisellä alueella ruokalaji ei ole niin suosittu, kuin saksankielisellä alueella. Bernin kantonista alunperin lähtöisin oleva ruoka onkin talvisin varsin perusteltua herkkua, esimerkiksi rinnepäivän jälkeen, mutta lämpimällä kelilla rösti voi tuntua liian tuhdilta.

Netistä löytyy röstille jos jonkinmoista reseptiä, mutta itse valitsin juustoisen version. Aito rösti ei juustoa kaipaa, mutta on yleistä lisätä joukkoon juustoa, sipulia, pekonia tai yrttejä, alueen perinteistä tai kokin mieltymyksistä riippuen.

Näin Essun helpoista helpoimmat röstit valmistuivat:

6 perunaa
2 munaa
160 g Gruyere juustoraastetta
suolaa
pippuria
voita paistamiseen


1. Kuori ja raasta perunat. Jätä raaste lyhyeksi aikaa valumaan, sillä perunoista tulee nestettä.
2. Sekoita joukkoon juustoraaste, munat ja mausteet. Mausta mielen mukaan.
3. Paista ohukaispannulla molemmin puolin, kunnes röstit ovat kypsiä.

Röstit ovat hyvä ja helppo lisuke. Omaan makuuni juustoröstit kaipaavat mukaan myös salaatin raikastamaan makuja.2 kommenttia:

 1. Eikö perunat mene liian pieniksi raastamalla? Olen jotenkin aina kuvitellut, että röstiin pitäisi jaksaa suikaloida perunat - mutta raastaminenhan on huikean paljon nopeampaa.

  Minusta rösti on parhaimmillaan juuston kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Leidi,
   raastetta vaan kehiin! Projekti nopeutuu, seos pysyy kasassa ja kypsyykin nopeammin. Ajattelitkos ryhtyä kokeilemaan? Aurinkoista viikonloppua!

   Poista