maanantai 11. helmikuuta 2013

Argan Oil


Muutama viikko sitten törmäsin Ranskassa, kosmetiikkaostoksilla ollessani, Arganöljyyn. Olin kuullut tuotteesta aiemmin, mutta luulin, että tuote on tarkoitettu ainoastaan hiusten hoitoon. Nyt törmäsin koko kropalle tarkoitettuun versioon, jota oli mielenkiinnosta kokeiltava. 

Lyhyen googlettamisen jälkeen selvisi, että Arganöljy valmistetaan Arganpuun pähkinöistä ja suurin osa öljystä tuotetaan Marokossa. Öljy sisältää runsaasti E-vitamiinia, antioksidantteja ja sillä tiedetään olevan ikääntymistä hidastavia vaikutuksia. Öljy lupaa hoitaa niin auringonpolttaman, arpisen, kuin akneihonkin. 

Olen löytänyt öljystä pakkasihon kosteuttajan. Käytän öljyä iltaisin seerumina kosteusvoiteen alla ja hiuksissa satunnaisesti naamiona. Öljy jättää ihon mukavan silkkiseksi, mutta kylmän kelin kuivattama iho tarvitsee vielä kosteusvoiteen kaveriksi. Vartalolle olen tuotetta testannut vain pieniä määriä, täsmähoitona esimerkiksi kuivaan kyynärpäähän. Tuote tuntuu tehoavan, mutten levittäisi öljyä koko vartalolle.

Hiuksiin öljy neuvotaan levittämään noin tuntia ennen pesua. Öljy ei onneksi valu. Hiukset öljyisenä voi helposti puuhastella jotakin muuta kotirouvan arkiaskaretta. Pesun jälkeen hiukset ovat helpommin harjattavissa ja kauniin kiiltävät. 

Le Petit Olivierin tuote on myös täysin luomua. Sarjan tuotteita myy Ranskassa ainakin Monoprix ja Carrefour. Suomessa Ruohonjuuren nettikaupasta löytyi laaja valikoima Arganöljyjä niin kauneus- kuin ruokaöljyiksikin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti