keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Alpine Village Engelberg

Fiilistelykuvia viime viikonlopulta.
Engelberg on kaunis, pieni alppikylä Keski-Sveitsissä. Zurichistä matkaa kertyy junalla parisen tuntia ja lähin, suurempi kaupunki on Lucern, johon junamatka kestää vajaan tunnin. Genevestä automatkamme kesti kolmisen tuntia.

Engelbergin perustivat munkit, jotka kutsuivat paikkaa enkelten vuoreksi. Kylässä toimii vielä tänäkin päivänä, noin kolmenkymmenen munkin luostari.
Munkkiluostarinsa ohella, Engelberg tunnetaan talviurheilukeskuksena. Engelberg tituleeraakin itseään Keski-Sveitsin suurimmaksi laskettelukohteeksi ja korkeimmaksi jäätikköhuipuksi. Titlis –jäätikön huippu nousee reiluun 3000 metriin, josta löytyy muun muassa Euroopan korkeimmalla  sijaitseva baari.  

Engelberg on tehty haasteita kaipaavalle laskijalle. Rinteet ovat lähes poikkeuksetta haastavia ja offareilla laskee lähes enemmän ihmisiä, kuin itse rinteillä. Laskettelun tai snoukkauksen lomassa voi kokeilla pulkkailua (rinne 3,5km, loivahko), snowtubingia, moottorikelkkailua, lumikenkäkävelyä, riippuliitoa tai nauttia fondueta iglussa.

Engelbergissä on erittäin hyvä palvelutaso muihin Sveitsin kaupunkeihin verrattuna. Sveitsin asiakaspalvelu, tai sen olemattomuus on yleinen vitsi ulkomaalaisten keskuudessa, mutta Engelbergissä saimme nauttia palvelusta. Ravintoloissa, suksivuokraamoissa, hotellissa ja jopa ruokakaupan kassalla, sain palvelua englanniksi ja ystävällisen hymyn. Toisena iltana, lähiravintolan tarjoilija muisti, mitä juomia olimme edellisenä iltana tilanneet. Pienessä, reilun 3000 asukkaan kylässä on puolensa. :)

Helppous, läheisyys, lämmin tunnelma, hyvät ravintolat ja palvelut ovat Engelbergin valttikortteja. Jos rinteet olisivat olleet hieman helpommat, olisin heti varaamassa uutta reissua enkelivuorelle, mutta alottelijalle paikka ei tarjoa laajoja mahdollisuuksia, seikkailijalle kylläkin! Vaikka Engelberg on vilkkaimmillaan talvikuukausina, voisin mielelläni kokeilla kylän palveluita myös kesällä, kun vaelluskelit ovat parhaimmillaan. 
Kylä jatkuu ylös Brunnin juurelle.

Toiminnassa olevan luostarin kirkko maisemineen.
Titlis -huippu ja hotellimme mahtuivat samaan kuvaan.

LumiparatiisiAamuaurinko hotellin ikkunasta.


Après-ski

1 kommentti: