tiistai 11. joulukuuta 2012

Tourists In Vienna
Wien on oikea joulukaupunki, maineensa veroinen. Wieniläiset ovat myös selvästi talvikansaa, toisin kuin eräät Etelä-Suomen kasvatit. Paikallisia eivät pikkupakkaset haitanneet, kun kädessä oli lämmin ghulwein -muki. Itse värjöttelin joulumarkkinatunnelmissa, nenä punaisena pakkasesta, enemmän kuin yksikään paikallinen. 

Wienissä riittää myös nähtävää. Vaikka ehdimme kulkea pitkän viikonlopun aikana nähtävyydestä toiseen, paljon jäi näkemättä. Jotain, kuten espanjalainen ratsastuskoulu on kuitenkin jätettävä ensi kertaan.

 

Nähtävyydet

Shönbrunnin linnassa tutustuimme keisarinna Sissin kesäasuntoon. Palatsi oli kaunis, henkeäsalpaavine puutarhoineen. Harmi kyllä, samainen puutarha oli tälle kesäsuomalaiselle hieman liian viileä. Samaisessa pihassa oli myös kauniit, tunnelmalliset ja suht väljät joulumarkkinat. Markkinoilla sai juodakseen ja syödäkseen mahan täydeltä, ja samalla sai tehdä rauhassa ostoksia söpöissä kojuissa.

Tutustuimme myös MuseumsQuartierin Leopold -museoon, jossa vaihtuvana näyttelynä oli Japani aiheinen Japan -Fragility of Existence -näyttely sekä rennommalla asenteella koottu Naked men -näyttely. 
Tämä museokortteli oli todella mielenkiintoinen kompleksi, jonka pihasta löytyi jälleen myös talviaktiviteettejä, kuten curlingia ja autorata. 
En tehnyt tällekkään reissulle suuria matkasuunnitelmia, sillä Rakkaani toimi useammastakin syystä matkanjohtajana, mutta yhden paikan katsoin valmiiksi. Paikka oli Kunstsupermarkt, ostoskadun yksi liike, jossa paikalliset taiteilijat myivät teoksiaan fiksattuun hintaan. Teokset lähtivät 50 eurosta ylöspäin ja kalleimmat teokset maksoivat kolmisen sataa euroa. 

Taidemieltymyskeskustelun jälkeen lähdimmekin yhtä teosta onnellisempina kotiin. Vaikea arvata kumman mieltymyksiin päädyimme :)


Yksi mukavimmista ylläreistä oli Wienin oopperan opastettu kierros. Meille kävi hyvä tuuri ja saimme oppaaksemme charmantin skottimiehen, joka hauskalla aksentillaan ja triviakysymyksillään teki kierroksesta elävän ja yksityiskohtaisen. 

Espanjalainen ratsastuskoulu jäi katsomatta, mutta söpöt hevoset näimme pihalta päin. 

Lauantai-iltana kävimme katsomassa klassisen konsertin. Konsertin kappaleet koostuivat perinteisten itävaltalaisten säveltäjien tuotoksista. Suurin osa kappaleista oli tuttuja, mutta tämä seikka piti katsojien mielenkiinnon yllä ja esityksen rentona. Esitys oli laadukas ja samalla hämmästyttävän rento. Soittajilla oli iloinen, hieman hullutteleva fiilis, joka välittyi katsomoon. Tuollaista leikkimielistä Mozartin soittamista tapaa harvemmin Suomessa, mutta tämä konsertti taisikin olla enemmän turisteille suunnattu.


 

Ruoka ja juoma

Lukuisat, historialliset kahvilat, perinteiset itävaltalaiset ruoat ja tietenkin makoiset kakut. Ainoastaan Mozartin kuulat jätin väliin, marsipaani ei ole mieleeni, mutta tumma Sacher -kakku maistui sitäkin paremmin. Hotellihuoneen vaa'an luku jatkoi kasvuaan napostelun myötä.


 

Hotelli

Rakkaani valitsi meille aivan oopperatalon kupeessa sijaitsevan Le Meridien -hotellin. Hotelli oli moderni, keskellä nähtävyyksiä ja parin korttelin päässä suurimmista ostoskaduista. Hotellissa oli shamppanjabaari sekä oma ravintola. Sekä tilavin kylpyämme sitten miesmuistin.
2 kommenttia:

  1. Vautsi, hienoja kuvia! Olen vieraillut itse Wienissä kerran, vuosia sitten, enkä silloin oikein päässyt sisään kaupungin tunnelmaan. Ehkä vika oli siinä, että hotellissa ei ollut samppanjabaaria? ;) Täytynee yrittää lähiaikoina uudelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse lähtisin seuraavan kerran tutustumaan kaupunkiin kesällä. Tuolloin upeat rakennukset pääsevät paremmin arvoonsa ja niitä on myöskin mukavampi katsella rauhassa. Nimimerkillä vilukissa Wienissä :)

      Poista