keskiviikko 19. joulukuuta 2012

DAA -Dare to Avoid Auto

Kaikki kuvat Nikonin kurssimateriaalista
Viime viikolla sain yhden pitkän ajan tavoitteistani täytettyä. Otin selvää, ilmoittauduin, lähdin töistä aiemmin ja KYLLÄ! Pääsin osallistumaan Nikonin järjestämälle Nikon School Intro -kurssille.
Kurssi tulee automaattisesti Suomesta ostetun järkkärin mukana ja on parin tunnin pyrähdys järkkärivalokuvaamisen perusteisiin ja kameran asetuksiin. Vuoden verran ehdin kurssista haaveilla ja tuona aikana, kuten vieläkin, valokuvaamiseni keskittyy puoliautomaattisten valokuva-asetusten kanssa harjoitteluun. 

Mutta nyt sain vihdoin ja viimein itseni istumaan konkreettisesti kuvausluokkaan ja keskittymään kameran omiin asetuksiin.

Kurssin meille reilulle sadalle onnelliselle harrastevalokuvaajalle piti Kamera -lehden päätoimittaja, pitkän linjan ammattilainen, Asko Vivolin ja voi sitä inspiraation määrää, kun illalla lähdin ajelemaan Heurekan pihalta kotiin päin. Harmi kyllä, en ole saanut vielä harjoiteltua käytännössä oppimiani juttuja, mutta sormet syyhyävät teknisten nippeleiden perään (outo tunne, tekniset detaljit eivät yleensä sytytä). Joulun jälkeen toivottavasti pääsen tositoimiin kamerani kanssa, siihen asti yritetään pärjätä.

Sen verran sain kuitenkin aikaiseksi joulukiireiden keskellä, että kävin ostamassa läpinäkyvän linssinsuojuksen objektiiviini. Nyt pysyy objektiivi edes hieman paremmassa kunnossa. Näin se vain menee, harrastukset vaativat aikaa, rahaa ja inspiraatiota. Tulisipa pian jo kevätaurinko, että pääsisi kunnolla kuvailemaan, vaikkakin loppukesän Italian aurinko on ehdottomasti lempivaloni kaikista!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti