sunnuntai 23. syyskuuta 2012

I am easy like sunday morning

Rakkaani on työmatkalla, joten otin kaiken irti sunnuntaiaamusta. Löhöilin ja luin sängyssä niin pitkään kuin mieli teki. Sitten John Legend soimaan ja rauhassa valmistamaan aamupalaa. Miten raukeaa.

Teetä, itse lähiviljeliältä poimittuja omenoita, puolukkamehua ja uunituoreita aamuleipäsiä.

Teen näitä leipäsiä /teeleipiä usein aamuisin ja silloin tällöin myös iltapalaksi. Ne ovat superhyviä, nopeita ja helppoja valmistaa. Alla vielä resepti.
Aamuleivät

n. 9 kpl

2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl oreganoa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl juustoraastetta
2 dl maitoa
Päälle kurpitsansiemeniä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää juustoraaste ja lopuksi maito. Sekoita ja tee taikinasta mieluisen kokoisia leipäsiä uunipellille. Ripottele päälle kurpitsansiemenet ja paista 200 asteessa noin 15-20 min.

Maustaa voi myös mielen mukaan. Itse olen vain tykästynyt tuohon oreganoon. Joskus olen lisännyt taikinaan myös hitusen öljyä, mutta sekin on vapaaehtoista, kun taikinassa on jo rasvaista juustoraastetta.I had a really lazy Sunday morning because My Dear was travelling on business. I spent the whole morning reading in bed. Finally when I decided to get up, I put on some John Legend from Ipod and started to make breakfast.

Tea, self-picked apples from local farmer, lingonberry juice, and morning bread made by Essu.
I usually do this kind of bread (in Finland we call it teabread) in the mornings. It’s super good, it’s really easy to make and it’s sooo fast. Here is the recipe:

Breakfast bread

about 9 pieces

2 dl oatmeal
2 dl flour
2 tsp oregano
2 tsp baking powder
pinch of salt
2 dl grated cheese
2 dl milk
on the top pumpkin seeds 

Mix oatmel, flour and spices. Add cheese, milk and mix it all up. Shape the dough as wanted to the baking tray and sprinkle pumpkin seed on the top. Bake at 200 degrees about 15-20 minutes.

You may also spice the loaves as you like. I just happen to like oregano. Some people also put oil in to the dough but because of the cheese I don't think it's necessary.
Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti