tiistai 19. kesäkuuta 2012

Sopiva välimatka anoppiin

Muutin Sveitsiin viime vuoden lopulla. Kun vihdoin viimein uskaltauduin irtisanoutumaan työstäni ja pakkaamaan tavarat muuttokuormaan, oli rakkaani asunut täällä jo reilusti yli puoli vuotta. Syynä muuttoon oli rakkaan uusi työ ja itsestäni tuntui, että jäin tyhjän päälle.

Muutossa tuli kuitenkin monta hyvää asiaa, joita en heti ymmärtänytkään.

Enkait koskaan ole päässyt yli prinsessasaduista, sillä huokailen vieläkin linnan perustuksien juurella kuvitellen rakkaani saapuvan valkoisella ratsulla ja...
Genevejärven maisemat rauhoittavat mielen. Rannan vuoristonäköala saa minut vieläkin haukkomaan henkeäni ja ihmettelemään, miten näin kauniita maisemia voi olla olemassa. Maisemat eroavat Suomen maisemista niin kovin paljon.

Jos nostaisin jotain suosikikseni alueelta, ne olisivat linnat. Kaupunkimme linna on uskomaton. Se on kaunis, hyvin hoidettu ja kaikkien käytössä. Linna on museona sekä siellä järjestetään aktiivisesti erilaisia tapahtumia. 

Kaiken kaikkiaan ja yksinkertaisesti täällä on kaunista. Maisemat ovat kauniita, vanhat kaupungit tulvivat historiaa ja luonto on lähellä. Viinitarhat, vuoristo, eläimet ja historia ovat kaikki nykypäivää, kun ne ennen oli minulle vain osa matkailulehden artikkelia.

Palataan näihin myöhemmin.I moved to Switzerland at the end of the last year. When I finally had the courage to resign from my work and pack my backs My Dear had lived here over six months. Reason for moving was My Dear’s new job and I felt like I had nothing.
A little later I noticed those good things which came along with moving in.
The scenery of the Lake Geneva is relaxing. Beautiful lake with amazing views to Alps and Mont Blanc. It still takes my breath away and make me think how there can be such a beautiful views. This scenery is just so different than I used to. 
If I had to pick a favorite thing it would be the castles. The castle of Nyon is amazing. It’s beautiful, well renovated and open to everyone. It’s a museum and there are also temporary expositions.
Simply it’s so beautiful out here. Scenery is lovely, old towns are filled with history and nature is everywhere. Vineyards, mountains, animals, history, you live it here. Before moving it was only an article from the travel magazine to me now it’s real.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti